fbpx

Handige tips om je naaimachine te vervoeren naar de naailes

Om meer vertrouwd te raken met je eigen naaimachine, raad ik je aan om deze altijd mee naar de naailes te nemen. Belangrijk hierbij is dat je je machine (iedere week) veilig op de plek van bestemming te krijgen. Ik geef je 5 tips voor een goede reis met je naaimachine.

Tip 1: Op de grond

Zet de naaimachine op de grond tussen de stoel en bank zetten. Zo kan hij niet omvallen.

Tip 2: In de kofferbak

In de kofferbak kan je machine wel kantelen bij die vervelende bochten. Zet hem daarom in een boodschappenkrat. Zo wordt de ruimte wat meer beperkt.

Tip 3: Zorg voor een stevige hoes

Sommige naaimachines hebben enkel een stoffen hoesje dat geen bescherming biedt. Is dit bij jou ook het geval? Maak dan een nieuwe hoes van een stoere canvas stof of en maak de stof dan wat stootbestendiger met volumevlies of style vil. Zo is je naaimachine een stuk beter beschermd tegen deuken en krassen!

Tip 4: Zet je voetje en naald naar beneden

Mocht je naaimachine nu toch per ongeluk omvallen, dan is het wel handig dat je voor het vervoeren de naald en het voetje naar beneden hebt gezet. Zo is de kans op verbogen onderdelen en een kapotte naaimachine een stuk kleiner

Ben jij klaar voor het nieuwe seizoen met naailessen? Bij Jenzz DIY Fasion hebben we doorlopende naailessen. De naailessen zijn geschikt voor alle niveau’s, van absolute beginner tot gevorderden of ver-gevorderden. Tijdens lessen leer je stap voor stap, in je eigen tempo, de verschillende technieken va het kleding maken.

Kijk hier voor meer info.