fbpx

Tips voor een appelfiguur

Vrouwen met een appelfiguur hebben vaak ronde vormen. Je hebt vermoedelijk een buikje en vaak platte, niet al te brede billen. Je borsten zijn gemiddeld, niet klein en niet groot. Ook zijn je benen, kuiten en enkels prima in proportie en die zijn dan ook jouw grote trots!

Wees je bewust van deze pluspunten van een appelfiguur en gebruik ze, je mag ze best accentueren! Er is niet zoveel nodig om met wat optische trucjes een slank silhouet te creëren en de onzekerheden van een appelfiguur te omzeilen. Lees onze tips en ontdek hoeveel mogelijkheden er zijn om er geweldig uit te zien met een appelfiguur!

Tip 1:
Ga voor een jurkje met een plooiing in de taille. Hiermee verdoezel je het appelfiguur een beetje. Let op, hiermee wordt geen taillering bedoeld, maar juist een wijdvallender plooitje. Denk bijvoorbeeld eens aan jurk Lavie, deze jurk zal het perfect doen voor jouw appelfiguur!  https://www.jenzz-diyfashion.nl/product/jurk-rok-lavie-pdf/

Tip 2:
De subtiele v-hals trekt de aandacht naar je mooie borst- en halslijn.

Tip 3:
Ingetogen kleuren helpen altijd om je wat slanker te laten lijken, maar doe vooral wat jij zelf mooi vind.

Tip 4:
Een a-lijn jurk is zeker ook een succes, de stof van een jurk of top valt zo om je appelfiguur heen.

Tip 5:
Kies voor een wat korter model rok: die benen mogen gezien worden! Een broek met print doet het ook goed met jouw appelfiguur.

Tip 6:
Laat je jurk of top aansluiten op het slankste deel van je bovenlichaam, net onder de borst. Hierdoor ontstaat een zandlopervorm, dit kan je ook accentueren door een riempje.

Tip 7:
Kies soepele materialen zoals viscose, polyester, katoen of tricot. Stugge stoffen die knellen of tekenen, kan je beter links laten liggen. Kijk ook eens op de website van Tricots & More voor de mooiste stoffen https://www.tricotsandmore.nl/

Tip 8:
Draag kleine dessins, die zorgen ervoor dat een kledingstuk minder massief of vol overkomt. Wil je toch een keer een grote print, ga dan voor een print rondom de borst of hals.

Tip 9:
Ga voor jasjes met een ceintuur, die net sluiten onder de borst. Ook blazers met een enkele knoop bij de navel zijn perfect.

Tip 10:
Draag kledingstukken met een gladde borstpartij zonder teveel plooitjes. Dit maakt je optisch slanker.

Tip 11:
Prachtige smalle, mooi gevormde sleehak geeft je stabiliteit en toont tegelijkertijd de slanke vormen van je prachtige benen.

Liever vermijden:

Vermijd te strakke t-shirts, bloesjes en jurkjes. Deze accentueren eerder jouw onzekerheden.

Knoop een jurk, blouse of top niet tot bovenaan dicht. Hierdoor ontstaat een te groot vlak en lijk je minder slank.

Glanzende stoffen bij de buik is een don’t, die stof accentueert alleen maar meer je appelfiguur. Metallics en pailletjes liever ergens anders, zoals bij je hals.

Heb je vaak een groot, vierkant t-shirt aan? Dan zal jouw middel alleen maar voller overkomen. Ga dus voor getailleerde tops en blouses!

Jurkjes met koordjes in de taille. Ze accentueren je bredere middel.

Rechte blazers en vestjes maken je appelfiguur ongewenst ronder. Liever geen boyfriend blazer kiezen dus.

Broek met een hoge taille legt de nadruk op je buik en doet hem breder lijken.

Bandplooibroek of -rokje legt het accent ongewenst op de taille.

Jogging- of trainingsbroek vestigt alle aandacht op je middel, zeker ook vanwege het karakter van de stof. Thuis op de bank mag dat natuurlijk lekker wel!

Om het nog even te benadrukken iedereen is mooi op haar eigen manier! Draag vooral waar jij je fijn en mooi in voelt. Dit zijn enkel wat tips voor jouw appelfiguur!